Varkenshaasje met champignon roomsaus
Een heerlijke malse varkenshaasje met pasta champignon roomsaus, bereidt in eigen keuken!
Recept voor 2 personen
32 min. totale bereidingstijd
20 min. bereiden
12 min. wachten
Ingrediënten
- 2 Varkenshaasjes (125 gram ps, 1 grote varkenshaas gehalveerd, of 2 kleine)
- Groot bakje champignons
- 1 Sjalot
- 1 Teen knoflook
- 250ml Runderbouillon
- 250ml Kookroom
- Bosje peterselie
- Zout en peper
- 200 gram pasta naar keuze
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Warm de olie op in grote koekenpan.
Snipper de sjalot en bak dit tot het glazig ziet. Pers de knoflook en bak dit kort mee. Snijd de champignons in plakjes en bak deze mee.
Voeg de bouillon en kookroom toe, laat dit inkoken tot de gewenste dikte van de saus.
Kruid de varkenshaas met peper en zout.
Schroei de varkenshaasjes dicht op hoog vuur (ongeveer in 3 min).
Doe de varkenshaasjes in een ovenschaal en bak ze verder in de oven in ongeveer 12 min gaar.
Kook de pasta gaar zoals aangegeven staat op de verpakking.
Voeg op het laatst vers gesneden peterselie toe aan de champignon roomsaus.
Voeg naar smaak nog zout of peper toe.
Serveer de varkenshaas, pasta en de champignonsaus samen op 1 bord.