0 0
Tomaten basilicum soep

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
3 blikken Gepelde tomaten
4 stengels Bleekselderij
1 grote Wortel
1 Ui
1 liter Water
2 tabletten Runderbouillon
300 gram Gehaktballetjes
Basilicum

Tomaten basilicum soep

Heerlijk als voorgerecht (laat dan wel de soepballetjes weg), maar ook prima als maaltijdsoep te serveren met een heerlijk stokbrood.

Uitgelicht:
  • Gezond
Keukens:
  • 30 min
  • 4 Personen
  • Medium

Ingrediënten

Uitleg

Share

Een heerlijk, eenvoudig te bereiden tomatensoep.
Zelfs mijn kinderen zijn er dol op en is het een feestje wanneer deze soep op tafel komt.

Stappen

1
Klaar

Snijd de ui, wortels en bleekselderij in kleine blokjes (vergeet niet de wortel en de bleekselderij met een dunschiller even te schillen).

2
Klaar

Fruit de ui in een grote pan, voeg de wortel en bleekselderij toe en fruit dit kort even mee.
Voeg de tomaten toe.

3
Klaar

Daarna ruim een liter water en 2 bouillonblokjes. Laat dit samen ongeveer 20 min. zachtjes pruttelen.

4
Klaar

Na 20 minuten met de staafmixer door de pan, zodat alle grove stukjes fijn worden.
Zeef de soep in een andere pan zodat alle pulp achterblijft.

5
Klaar

Breng de soep weer aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe en maak het af met de basilicum.

6
Klaar

Om er een romige tomatensoep van te maken voeg je op het laatst kookroom toe.

Zelf serveer ik deze soep met stokbrood en kruidenkaas, smullen!

vorige
Curry
volgende
Chocolade koffiepotjes
vorige
Curry
volgende
Chocolade koffiepotjes