0 0
Sperziebonen ovenschotel

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
1,5 kg Kruimige aardappel
500 gram Sperziebonen Vers of uit pot
300 gram Rundergehakt
1 Ui
1,5 tl Kerriepoeder
1 klontje Boter
scheut Warme melk
1 snuf Nootmuskaat
50 gram Geraspte kaas

Sperziebonen ovenschotel

Uitgelicht:
  • Comfort
  • Gezond
Keukens:
  • 35 min
  • 4 Personen
  • Easy

Ingrediënten

Uitleg

Share

Het heerlijke aan ovenschotels is dat je ze prima van tevoren klaar kan maken.

Heb je een keer niet zoveel tijd om te koken en je wilt toch een volwaardige maaltijd eten?

Maak deze lekkere ovenschotel rustig een dag van te voren en schuif hem op het laatste moment hup de oven in.

Stappen

1
Klaar

Kook de aardappels in ongeveer 20 min gaar.

Gebruik je verse sperziebonen dan kook je die in 10-15 min beetgaar. Als je een pot gebruikt sla je deze stap over.

2
Klaar

Maak van de gekookte aardappels puree met warme melk en een klontje boter, voeg naar smaak wat nootmuskaat toe.

3
Klaar

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Rul het gehakt in de pan, fruit de ui mee en voeg 1-1,5 tl kerriepoeder toe en bak dit even kort mee.

4
Klaar

Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met het gehakt/kerrie mengsel.
Voeg hier over de sperziebonen, en dek de ovenschaal af met aardappelpuree en als laatst geraspte kaas.

5
Klaar

Zet de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde over op 180 graden, bak deze in ongeveer 20 minuten af.

vorige
Hete kip met komkommer en limoen
volgende
Spaghetti met romige kaas-speksaus
vorige
Hete kip met komkommer en limoen
volgende
Spaghetti met romige kaas-speksaus