Ingrediënten
-
1,5 kg Kruimige aardappel
-
500 gram Zuurkool1 verpakking
-
150 gram Spekblokjes
-
1 Appel
-
30 gram Rozijnen
-
1 Ui
-
1 Rookworst
-
Boter
-
Melk
Uitleg
Stappen
1
Klaar
|
Doe de zuurkool in de pan, voeg wat water toe (of spoel de zuurkool even goed af als je niet zo van zuur houd) tot de zuurkool onder staat en kook deze in 30 minuten gaar. Schil en kook de aardappelen in 20 minuten gaar. |
2
Klaar
|
Snipper de ui. Bak in een pan de spekjes uit en bak op het laatst de ui mee. Schil de appel en snijd in blokjes. Roer dit door de spekjes met ui (vuur uit). Verwarm de rookworst zoals aangeven staat op de verpakking. |
3
Klaar
|
Stamp de aardappels tot puree en voeg hier boter en melk aan toe. Roer de zuurkool en de spekjes met ui en appel erdoor heen. Serveer met rookworst. |