0 0
Vegetarische pastasaus met aubergine en mozzarella

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
350 gram Penne volkoren
1 Aubergine Groot en stevig
1 Ui
2 tenen Knoflook
2 blikken Gepelde tomaten
1 el Balsamico azijn
4 el Kookroom
4 el Gedroogde italiaanse kruiden
Paar blaadjes Basilicum
2 bollen Mozzarella
Parmezaanse kaas

Vegetarische pastasaus met aubergine en mozzarella

Een heerlijke pastasaus zonder vlees

Uitgelicht:
  • Comfort
  • Vega
Keukens:
  • 25 min
  • 4 Personen
  • Easy

Ingrediënten

Uitleg

Share

Een heerlijk recept geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.Een eenvoudig receptje voor een dagje zonder vlees.

Stappen

1
Klaar

Snijd de aubergine in kleine blokjes. Verhit in een pan 4 el olijfolie en bak de aubergine blokjes rondom aan.

2
Klaar

Snipper een ui en pers de knoflook fijn. Voeg dit toe aan de aubergines en bak dit kort mee.
Voeg de tomaten uit blik toe en een eetlepel balsamico azijn. Voeg ook de gedroogde Italiaanse kruiden toe en roer het door elkaar en breng de saus aan de kook.
Breng nog op smaak met wat gemalen peper en zout.

Laat de saus zonder deksel 15 minuten zachtjes pruttelen.

3
Klaar

Voeg nu 4 el kookroom toe en roer dit door.

Breng water aan de kook en kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.

4
Klaar

Snijd de mozzarella in blokjes en voeg de gekookte pasta, mozzarella en gescheurde blaadjes basilicum toe aan de saus.

Maak af met wat geraspte Parmezaanse kaas.

vorige
Homemade Granola
volgende
Italiaanse courgettesoep
vorige
Homemade Granola
volgende
Italiaanse courgettesoep