Ingrediënten
-
3 blikken Gepelde tomaten
-
4 stengels Bleekselderij
-
1 grote Wortel
-
1 Ui
-
1 liter Water
-
2 tabletten Runderbouillon
-
300 gram Gehaktballetjes
-
Basilicum
Uitleg
Een heerlijk, eenvoudig te bereiden tomatensoep.
Zelfs mijn kinderen zijn er dol op en is het een feestje wanneer deze soep op tafel komt.
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de ui, wortels en bleekselderij in kleine blokjes (vergeet niet de wortel en de bleekselderij met een dunschiller even te schillen). |
2
Klaar
|
Fruit de ui in een grote pan, voeg de wortel en bleekselderij toe en fruit dit kort even mee. |
3
Klaar
|
Daarna ruim een liter water en 2 bouillonblokjes. Laat dit samen ongeveer 20 min. zachtjes pruttelen. |
4
Klaar
|
Na 20 minuten met de staafmixer door de pan, zodat alle grove stukjes fijn worden. |
5
Klaar
|
Breng de soep weer aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe en maak het af met de basilicum. |
6
Klaar
|
Om er een romige tomatensoep van te maken voeg je op het laatst kookroom toe. Zelf serveer ik deze soep met stokbrood en kruidenkaas, smullen! |