Ingrediënten
-
500 gram Stoofpeertjes
-
half kopje Suiker
-
half kopje Rode wijn
-
3 tl Kaneel
-
1 el Maizena
Uitleg
Stoofpeertjes. Het doet mij denken aan vroeger.Zo rond de kerst. Het hele huis rook naar kaneel en de zoete geur van heerlijke stoofpeertjes. Dit recept heb ik van mijn moeder hoe zij ze altijd klaar maakt.
Stappen
1
Klaar
|
Schil de stoofperen, halveer ze en snij het klokhuis eruit. Doe de peertjes in een pan en voeg de suiker, wijn en kaneel toe. Vul de pan nu met water tot de peertjes net onder water staan. |
2
Klaar
|
Breng de peertjes nu aan de kook en laat ze 30 minuten koken. Haal nu de peertjes uit het kookvocht en bind het met maizena. Doe een eetlepel maizena in een glaasje en leng aan met een klein beetje koud water. |
3
Klaar
|
Voeg de peertjes terug in het kookvocht. Smakelijk! |