Ingrediënten
-
1 Spitskool
-
1 Ui
-
400 gram Rundergehakt
-
2 tl Kerriepoeder
-
200 gram Roomkaasik gebruik het liefst de light versie
-
300 gram Zilvervliesrijst
Uitleg
Een heerlijke maaltijd met maar slechts 6 ingrediënten.
Dit recept staat in 20 minuten op tafel en is ook nog eens lekker verantwoord maaltje.
Stappen
1
Klaar
|
Begin met het koken van de rijst, dit heeft het langste tijd nodig. Kook de rijst gaar zoals aangegeven staat op de verpakking. |
2
Klaar
|
Snipper de ui. Rul het gehakt in een pan met een klein beetje olie. Voeg de ui toe en bak dit kort mee. Voeg de kerrie toe en bak dit kort mee. Snijd de spitkool fijn. Haal het harde stuk wat in het midden zit eruit. Dit kan je het makkelijkst doen door de kool eerst in 2 delen te snijden. Voeg als laatst de roomkaas toe en roer dit door je spitskool/gehakt mengsel. |
3
Klaar
|
Verdeel wat rijst over je bord en verdeel hierover royaal de spitskool met kerriesaus. |