Ingrediënten
-
300 gram Zilvervliesrijst
-
500 gram Rundergehakt
-
2 Rode ui
-
3 Paprika3 kleuren paprikamix
-
2 tenen Knoflook
-
1 el Paprikapoeder
-
2 el Bloem
-
1,5 blokje Runderbouillon
-
70 gram Tomatenpuree1 blikje
-
600 ml Water
Uitleg
Goulash is een heerlijk recept met runderlappen wat lang moet pruttelen. Deze goulash is lekker makkelijk, snellere bereiding, maar wel de overheerlijke smaak van goulash.
Voor de echte smaak van goulash is het wel belangrijk dat je rundergehakt gebruikt. Klaar om een heerlijke goulash in 30 minuten op tafel te zetten? Zet je pannen maar vast klaar.
Stappen
1
Klaar
|
Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking. Ik gebruik het liefst zilvervliesrijst omdat ik dit een gezondere variant vind van de rijst. Witte rijst kan uiteraard ook. |
2
Klaar
|
Snijd de uien en paprika's in stukjes en snijd de knoflook fijn (of pers deze met een knoflookpers). Begin met het rullen van het gehakt. Voeg de uien,knoflook en 1 el paprikapoeder toe en fruit dit even mee. Voeg nu de paprika blokjes toe en bak dit 3 minuten goed mee. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg de tomatenpuree en de bouillonblokjes toe en roer ook dit even goed door. Voeg als laatst het water toe en roer goed door. Laat dit nu 15-20 minuten zachtjes pruttelen zodat de saus iets indikt. Heel dik wordt de saus overigens niet. |
3
Klaar
|
Giet de rijst af en laat deze even rusten. Serveer de goulash samen met de rijst. Eventueel met een lekkere frisse salade serveren. Tip: Deze goulash is ook lekker met aardappelpuree |