Ingrediënten
-
200 gram
-
100 gram
-
1
-
1 teen
-
1
-
1/2
-
1
-
1Rund
-
1 el
-
Naar smaakGedroogd of vers
-
1 blikje
-
1 blikje400 gram
-
350 gram
-
1 zakjeOptioneel
Uitleg
Wat ik zo heerlijk aan deze simpele macaroni vind is dat het zo makkelijk te maken is én ook zonder pakjes mix.
Om snel een pan macaroni op tafel te krijgen is af en toe een pakje mix gebruiken niks mis mee. Maar probeer het ook eens zonder een pakje, je zult merken dat je de variatie aan smaken die je zelf hebt toegevoegd beter gaat herkennen.
Het heerlijke aan macaroni is dat je best veel verschillende groentes kan verwerken, denk ook eens aan:
- Champignons
- Prei
- Pakje soepgroente
- Puntpaprika
- Lente uitjes
Stappen
1
Klaar
|
Rul het gehakt en snijd de goudsalami in kleine blokjes en voeg dit toe aan het gehakt. |
2
Klaar
|
Snipper een ui en een teentje knoflook en voeg dit toe aan het gehakt. |
3
Klaar
|
Snijd kleine blokjes van de paprika en courgette en bak dit mee. |
4
Klaar
|
Voeg 2 eetlepels paprikapoeder en een blikje tomatenpuree toe en bak dit even mee. |
5
Klaar
|
Voeg het bouillon blokje toe en het blikje tomaten in blokjes, maak wat scheurtjes in het laurierblad en voeg deze ook toe. |
6
Klaar
|
Nu onder af en toe roeren een klein halfuurtje laten pruttelen. |
7
Klaar
|
Mocht de saus wat zuur van smaak zijn, kan je hem wat ontzuren met een schepje suiker. |
8
Klaar
|
Kook de macaroni gaar zoals aangegeven staat op de verpakking. |
9
Klaar
|
Verwijder het laurierblaadje en voeg de macaroni toe aan de saus. |
10
Klaar
|
Serveer met wat geraspte kaas en een frisse salade. |