Ingrediënten
-
300gr Rundergehakt
-
400 gram Italiaanse groenten
-
12 stuks Lasagnebladen
-
grote fles Pastasaus
-
120 gram Geraspte kaas
-
40 gram Boter
-
40 gram Bloem
-
500 ml Melk
-
1 snuf Peper
-
1 snuf Zout
Uitleg
Je kent het vast. Je heb zin in een lekkere lasagne, maar geen tijd om een saus te maken die minstens een uur staat te pruttelen.
Ik moet eerlijk zeggen dat een lasagne waarvan je de saus lekker laat pruttelen wel de allerlekkerste is. Deze lasagne komt wel in de buurt van een verse lasagne, maar deze is binnen een half uurtje klaar en de oven doet de rest.
Dit komt doordat we gebruik maken van een pastasaus uit een pot en de voorgesneden groenten. Deze saus is al op smaak gebracht met allerlei lekkere kruiden en vaak zit er al knoflook en ui door. Wat ook een voordeel is dat de saus al de juiste dikte heeft, waardoor hij niet zo lang hoeft te pruttelen en niet hoeft in te dikken.
Deze saus van Bertolli vind ik wel de lekkerste basissaus die je hiervoor kan gebruiken.
Stappen
1
Klaar
|
|
2
Klaar
|
Maak ondertussen in een ander pannetje de bechamelsaus. Dit doe je door 40 gram boter te verwarmen en daardoor roer je de 40 gram bloem. Deze laat je even kort meebakken zodat de meelige smaak verdwijnt. Giet nu de melk bij de roux, beetje voor beetje tot je een mooie wit dikke saus krijgt. Voeg voor de smaak nog wat zout en peper toe. |
3
Klaar
|
|
4
Klaar
|
|
5
Klaar
|
|
6
Klaar
|
Schuif de lasagne in de voorverwarmde oven en bak deze in 35 minuten gaar. |