0 0
Romig vispannetje

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
6 Sjalotten Gesnipperd
40 gram Bloem
40 gram Boter
500 ml Visbouillon 1 visbouillon blokje oplossen in 500 ml kokend water
150 gram Crème Fraîche
1/2 citroen Citroensap
100 gram Wortel In plakjes gesneden
50 gram Prei Fijn gesneden
5 takjes Peterselie Fijn gesneden
400 gram Kabeljauw
Olijfolie
Peper
Zout

Romig vispannetje

Romig vispannetje eenvoudig te bereiden

Keukens:
  • 30min
  • 4 Personen
  • Medium

Ingrediënten

Uitleg

Share

Een heerlijk vispannetje zonder pakjes en zakjes. Heerlijk met rijst of gebakken aardappeltjes.

Voeg voor de variatie en kleur 100 gram diepvries doperwten toe als je de rest van de groenten toevoegt.

Stappen

1
Klaar

Maak van het visbouillontablet bouillon en laat het afkoelen.

2
Klaar

Snipper de sjalotten en fruit ze zachtjes in olie.

3
Klaar

Pak een grotere pan en smelt hierin 40 gram boter en voeg de bloem hier aan toe, maak een roux.

4
Klaar

Blus dit af met de koude bouillon en breng dit zachtjes aan de kook.

5
Klaar

Voeg 150 gram crème fraîche, een kneep citroensap en peper en zout toe en breng dit weer aan de kook.

6
Klaar

Snijd ondertussen de wortels in fijne plakjes en de prei in dunne ringetjes.

7
Klaar

Voeg de sjalotten, wortel en prei toe aan de saus.

8
Klaar

Laat dit ongeveer 15-20 minuten zachtjes gaar pruttelen.

9
Klaar

Snijd de vis ondertussen in blokjes en hak de peterselie fijn.

10
Klaar

Kijk even of de wortel gaar is. Voeg daarna de vis toe en verwarm dit even goed mee.

11
Klaar

Breng de saus niet terug aan de kook, zo kan de vis uit elkaar vallen.

12
Klaar

Voeg als laatst de gehakte peterselie hier aan toe.

vorige
Stroopwafel cupcakes
volgende
Tarte tartin van peer
vorige
Stroopwafel cupcakes
volgende
Tarte tartin van peer