Ingrediënten
-
6 SjalottenGesnipperd
-
40 gram Bloem
-
40 gram Boter
-
500 ml Visbouillon1 visbouillon blokje oplossen in 500 ml kokend water
-
150 gram Crème Fraîche
-
1/2 citroen Citroensap
-
100 gram WortelIn plakjes gesneden
-
50 gram PreiFijn gesneden
-
5 takjes PeterselieFijn gesneden
-
400 gram Kabeljauw
-
Olijfolie
-
Peper
-
Zout
Uitleg
Een heerlijk vispannetje zonder pakjes en zakjes. Heerlijk met rijst of gebakken aardappeltjes.
Voeg voor de variatie en kleur 100 gram diepvries doperwten toe als je de rest van de groenten toevoegt.
Stappen
1
Klaar
|
Maak van het visbouillontablet bouillon en laat het afkoelen. |
2
Klaar
|
Snipper de sjalotten en fruit ze zachtjes in olie. |
3
Klaar
|
Pak een grotere pan en smelt hierin 40 gram boter en voeg de bloem hier aan toe, maak een roux. |
4
Klaar
|
Blus dit af met de koude bouillon en breng dit zachtjes aan de kook. |
5
Klaar
|
Voeg 150 gram crème fraîche, een kneep citroensap en peper en zout toe en breng dit weer aan de kook. |
6
Klaar
|
Snijd ondertussen de wortels in fijne plakjes en de prei in dunne ringetjes. |
7
Klaar
|
Voeg de sjalotten, wortel en prei toe aan de saus. |
8
Klaar
|
Laat dit ongeveer 15-20 minuten zachtjes gaar pruttelen. |
9
Klaar
|
Snijd de vis ondertussen in blokjes en hak de peterselie fijn. |
10
Klaar
|
Kijk even of de wortel gaar is. Voeg daarna de vis toe en verwarm dit even goed mee. |
11
Klaar
|
Breng de saus niet terug aan de kook, zo kan de vis uit elkaar vallen. |
12
Klaar
|
Voeg als laatst de gehakte peterselie hier aan toe. |