Ingrediënten
-
300 gram Kipfilet2 stuks
-
1 Courgette
-
3 stuks Paprika
-
150 gram Champignons
-
1 Ui
-
300 gram Zilvervliesrijst
-
1 blokje Kippenbouillon
Uitleg
Na de paasdagen en alle lekkere paaseitjes heb ik wel weer zin in een verantwoord maaltje.
Dit eten wij regelmatig, lekker roerbakgroente met rijst. Ik kies altijd voor zilvervliesrijst omdat deze rijst meer voedingsvezels bevat. Eigenlijk is het de volkoren variant van rijst :).
Stappen
1
Klaar
|
Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking. Snijd de kip in blokjes en alle groenten in stukjes. |
2
Klaar
|
Doe een scheutje olie in de pan en bak de kip rondom aan tot hij gaar is. |
3
Klaar
|
Verkruimel de kippenbouillon tablet over de kip met groenten en bak dit eventjes mee. Serveer de rijst met kip en groenten. Je kan ook bevroren doperwtjes, aubergine, kidneybonen of mais toevoegen voor extra groenten of variatie. |