0 0
Roerbakgroente met rijst

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
300 gram Kipfilet 2 stuks
1 Courgette
3 stuks Paprika
150 gram Champignons
1 Ui
300 gram Zilvervliesrijst
1 blokje Kippenbouillon

Roerbakgroente met rijst

Heel eenvoudig bordje maar erg lekker en gezond

Uitgelicht:
  • Gevogelte
  • Gezond
Keukens:
  • 20 min
  • 4 Personen
  • Easy

Ingrediënten

Uitleg

Share

Na de paasdagen en alle lekkere paaseitjes heb ik wel weer zin in een verantwoord maaltje.

Dit eten wij regelmatig, lekker roerbakgroente met rijst. Ik kies altijd voor zilvervliesrijst omdat deze rijst meer voedingsvezels bevat. Eigenlijk is het de volkoren variant van rijst :).

Stappen

1
Klaar

Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.

Snijd de kip in blokjes en alle groenten in stukjes.

2
Klaar

Doe een scheutje olie in de pan en bak de kip rondom aan tot hij gaar is.
Voeg de ui, courgette, paprika en de champignons toe en roerbak dit 5-10 minuten.

3
Klaar

Verkruimel de kippenbouillon tablet over de kip met groenten en bak dit eventjes mee.

Serveer de rijst met kip en groenten.

Je kan ook bevroren doperwtjes, aubergine, kidneybonen of mais toevoegen voor extra groenten of variatie.

vorige
Italiaans stoofvlees met tagliatelle
volgende
Havermout banaan pannenkoek
vorige
Italiaans stoofvlees met tagliatelle
volgende
Havermout banaan pannenkoek