Ingrediënten
-
500 gram Bloem
-
325 ml WaterHandwarm
-
5 gram Zout
-
10 gram Gedroogde gistMag ook verse gist zijn
Uitleg
We leven in een rare tijd. Door de Corona zitten we massaal thuis te werken, leren en vermaken wij elkaar. Zelf merk ik dat na een dag werken, de kinderen les geven, elke dag toch even naar buiten, het soms leuk is om de kinderen te betrekken bij het maken van ons avondeten.
Dit recept is leuk om met kinderen te maken. De kinderen kunnen hun eigen pizza beleggen.
Dit is het allerlekkerste basisrecept voor je pizzabodem.
Dit recept is van Gennaro die in een filmpje laat zien hoe je het allerlekkerste pizzadeeg maakt!
Stappen
1
Klaar
|
Doe de bloem met zout in een kom en roer dit goed door elkaar. |
2
Klaar
|
Doe de gist in een schaaltje en doe daar een klein beetje handwarm water bij (van die 325ml) en dat dit even staan. |
3
Klaar
|
Doe de rest van het water bij de bloem en roer dit goed door. Voeg de gist toe en kneed dit goed door elkaar met de hand. |
4
Klaar
|
Doe in een kom een klein beetje olie en vet de kom hiermee in. |
5
Klaar
|
|
6
Klaar
|
Bedek een bakplaat met bakpapier en strooi hierover een klein beetje bloem. Pak een deel deeg en maak er een pizzabodem van. |
7
Klaar
|
Nu is je pizza klaar om belegd te worden. Gebruik voor de bodem wat olie en tomaten passata, top hem af met wat jou lekker lijkt, denk bijvoorbeeld aan; mozzarella, salami, kaas, ham, pesto etc.. |