Ingrediënten
-
350 gram Penne
-
1 Ui
-
1 teetje Knoflook
-
2 bollen Mozzarella
-
300 gram SpinazieVerse
-
250 gram Cherrytomaatjes
-
200 gram Roomkaas
-
1 scheutje Melk
-
300 gram Kipfilet
-
100 gram Spekblokjes
-
1 snuf OreganoGedroogde kruiden
-
1 snuf Peper
-
1 snuf Zout
-
50 gram Parmezaanse kaasGeraspt
Uitleg
Een heerlijke ovenschotel binnen handomdraai op tafel. Heerlijk gevuld met groenten zoals spinazie en tomaatjes.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in. |
2
Klaar
|
Snipper een ui, hak de knoflook fijn. Bak intussen de spekblokjes uit en voeg de kip in blokjes gesneden toe en bak deze 5 minuten mee tot de blokjes mooi bruin zijn. |
3
Klaar
|
Roer de roomkaas door het kipmengsel en voeg een scheut melk toe tot er een mooie saus ontstaat. Voeg de oregano een snuf zout en peper toe. Zet het vuur uit. |
4
Klaar
|
Voeg de spinazie toe en roer deze goed door de saus tot hij geslonken is. |
5
Klaar
|
Voeg de penne toe aan de saus en meng dit goed samen. Snijd 1 bol mozzarella in blokjes en schep deze door de penne. |
6
Klaar
|
Verdeel de pasta in de ovenschaal en snijd de andere bol mozzarella in mooie plakjes en verdeel deze over de ovenschotel. Rasp er op het laatst nog wat Parmezaanse kaas over. |
7
Klaar
|
Zet de ovenschaal voor 20-30 minuten in de oven, tot er een mooi bruin korstje verschijnt. |