Ingrediënten
-
300 gram Braadworst
-
1 Ui
-
2 teentjes Knoflook
-
1 blikje Tomatenpuree70 gram
-
2 blikjes Gepelde tomaten
-
Basilicumverse
-
2 bollen Mozzarella
-
350 gram Penne
-
100 gram Parmezaanse kaas
-
3 Eieren
-
100ml Water
Uitleg
Een heerlijke klassieker. Een eenvoudig te bereiden pasta met een heerlijke romige smaak door de mozzarella en de ei.
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de vel van de worstjes en maak mooie kleine balletjes van het worstenvlees. Snijd de ui in kleine stukjes en hak de knoflook fijn, of pers ze met de knoflookpers. |
2
Klaar
|
Verhit een pan en voeg een klein scheutje olie toe. Bak de balletjes rondom bruin aan en haal ze uit pan en zet even apart op een bordje. |
3
Klaar
|
Bak in de zelfde pan de ui glazig en voeg de knoflook toe. Voeg het blikjes tomatenpuree toe en bak dit 1 minuutje mee. Voeg nu de blikjes tomaten en 100 ml water toe en breng dit langzaam aan de kook. Doe de balletjes in de saus en laat dit 10-15 minuten lekker pruttelen. |
4
Klaar
|
Kook ondertussen de penne gaar en zet de oven aan op 200 graden. Vet een ovenschaal in. Rasp de parmezaanse kaas. Klop 3 eieren los in een kommetje met wat peper en zout. |
5
Klaar
|
Verdeel nu 1/3 van de saus in een ingevette ovenschaal en verdeel hierover de helft van de penne en breek 1 bol mozzarella in kleine stukjes en verdeel dat over de pasta. Verdeel nu weer een laagje saus over de penne en strooi daarover de helft van de Parmezaanse kaas. Verdeel hierover de laatste laag penne en schenk de eieren over het gerecht. Verdeel nu het laatste laagje saus over de penne en top af met stukjes mozzarella en de overgebleven Parmezaanse kaas. Strooi hierover nog wat blaadjes basilicum. |
6
Klaar
|
Zet de ovenschaal nu in de oven voor 25-35 min. Serveer er een lekkere frisse salade bij. |