Ingrediënten
-
300 gram Couscousik gebruik liefst volkoren couscous
-
1 Groentebouillonblokje
-
1 tl Kaneel
-
klein handje Rozijnen
-
1 Ui (klein)
-
1 Rode paprika
-
1/2 Courgette
-
50 gram Feta
-
1 Avocado
-
Citroensap
Uitleg
Op warme dagen vind ik het heerlijk om met salades te lunchen.
Ook heerlijk om een couscous salade te serveren als salade bij een barbecue of een koude broodmaaltijd.
Stappen
1
Klaar
|
Zet de rozijnen onder in warm water en wel ze. Breng 400 ml water aan de kook samen met het bouillonblokje en een theelepel kaneel. Als dit eenmaal aan de kook is voeg je de couscous toe, zet je het vuur uit en laat je dit 10 minuten staan. |
2
Klaar
|
Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en snijd de courgette in kwartjes. Verhit een klein beetje olie in een pan en bak dit samen totdat het gaar is (ongeveer 5 minuten). |
3
Klaar
|
Giet de rozijntjes af en voeg dit toe aan de couscous en roer ook de gebakken groente door de couscous. Laat dit nu afkoelen en zet weg in de koelkast. |
4
Klaar
|
Als de couscous volledig is afgekoeld verkruimel je de feta over de salade, snij de avocado in blokjes en roer dit door de salade. Als laatst voeg je wat citroensap toe en roer je dit nog even goed door. Ook heerlijk bij deze salade wat geroosterde pijnboompitjes. |