0 0
Bolognesesaus

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
300 gram Rundergehakt
1 Ui
2 tenen Knoflook
1 Wortel
2 stengels Bleekselderij
1 Laurierblad
1/2 Runderbouillonblokje
1 blikje Tomaten puree
2 blikken Tomatenblokjes
Gedroogde italiaanse kruiden zoals; basilicum, oregano, tijm

Bolognesesaus

Een klassieker. Een heerlijke pastasaus die je een tijdje moet laten pruttelen. Daarna te gebruiken voor spaghetti, lasagne, penne, pasta al forno..

Uitgelicht:
  • Comfort
  • Gezond
Keukens:
  • 110 min
  • 4 Personen
  • Medium

Ingrediënten

Uitleg

Share

Zelf vindt ik het ideaal om een grote pan vol saus te maken en het in te vriezen. Op drukke dagen haal je de saus uit de vriezer, kook je een pasta en hebt altijd een heerlijke eigen gemaakte pastasaus. Door er volkorenpasta bij te koken heb je een gezonde verantwoorde maaltijd.

Stappen

1
Klaar

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Bak deze kort in de pan met olie en voeg het gehakt toe met wat peper en zout.

2
Klaar

Bak het gehakt rul en snijd de wortel en bleekselderij en bak dit mee.
Voeg nu de kruiden toe aan het gehaktmengsel.

3
Klaar

Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak dit even mee, zodat de zurigheid van de puree wat verdwijnt.
Voeg de blikken tomaten toe en de bouillon. Voeg op het laatst het laurierblad toe.
Breng het aan de kook en zet het vuur zacht.
Laat de saus nu minimaal een uurtje pruttelen.

4
Klaar

Hoe langer je de saus laat pruttelen, hoe lekkerder hij wordt.
Vergeet aan het eind niet je laurierblad te verwijderen.

5
Klaar

Hierna is de saus te gebruiken met een heerlijke pasta; spaghetti, penne, tagliatelle of tortellini, maar denk ook eens aan heerlijke basissaus voor je lasagne in combinatie met bechamelsaus.

Je kan er rustig extra groenten aan toevoegen, wat dacht je van; paprika,courgette of prei.

vorige
Pasta met kip uit de oven
Bami goreng
volgende
Bami goreng
vorige
Pasta met kip uit de oven
Bami goreng
volgende
Bami goreng