0 0
Bietenstamppot

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
1-1.5 kg Aardappels
1 Ui
500 gram Bieten voorgekookt
2 Appel
150 gram Spekblokjes
50 gram Boter
200 ml Warme melk

Bietenstamppot

Tijd voor een lekkere stamppot

Uitgelicht:
  • Gezond
Keukens:
  • 30 min
  • 4 Personen
  • Medium

Ingrediënten

Uitleg

Share

Een recept die het altijd goed doet bij kinderen.

Stappen

1
Klaar

Kook de aardappels in 20 minuten gaar.Bak in een pan de spekblokjes uit in 25 gram boter. Voeg de ui in halve ringetjes toe.
Snijd de bieten in kleine blokjes en voeg deze toe aan de spek en uit, warm dit even goed mee.
Als de bieten goed opgewarmd zijn, vuur uit en voeg de appel toe.

2
Klaar

Maak van de gekookte aardappelen een puree, stamp de aardappels fijn, voeg de overige 25 gram boter toe en de 200 ml warme melk.
Mocht de puree nog wat droog zijn, voeg dan wat meer melk toe.
Meng nu het bietenmengsel bij de aardappelpuree.

vorige
Monchou taart
volgende
Tagliatelle met spinazie-zalmsaus
vorige
Monchou taart
volgende
Tagliatelle met spinazie-zalmsaus