Ingrediënten
-
4 BananenHoe rijper hoe beter
-
3 Eieren
-
200 gram Havermout
-
2 el Kokosolie
-
1 zakje Bakpoeder
-
1 zakje Vanillesuiker
-
Snuf Zout
-
1 grote Appel
-
30 gram Rozijnen
-
1 tl Kaneel
Uitleg
Eigenlijk stond ik er van te kijken dat dit recept van bananenbrood nog niet gedeeld was.
Bananenbrood, er zijn tientallen verschillende variaties, manieren van bereiden en verschillende basisingrediënten. Deze variant vind ik heerlijk om als tussendoortje mee te nemen naar mijn werk, omdat hij lekker vult en erg voedzaam is. Ook eet ik dit wel eens als ontbijt en dat is een goed begin van je dag! Ook lekker met een beetje pindakaas (100%pinda’s). Ik zal binnenkort meer recepten delen van bananenbrood.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten in een hoge maatbeker behalve de appel en rozijnen. Pak een staafmixer en mix alle droge en natte ingrediënten tot een mooi beslag. |
2
Klaar
|
Bekleed een cake blik met een bakpapier. Dit doe je het makkelijkst door eerst het bakpapier de verfrommelen. Snijd de appel in kleine blokjes en voeg dit samen met de rozijnen toe aan het beslag en spatel goed door. |
3
Klaar
|
Doe het beslag in het cake blik en strijk de bovenkant een beetje glad. Plaats het bananenbrood nu voor 45-55 minuten in de oven. Prik na 45 min even met een satéprikker in het brood. Als hij droog is is hij klaar, anders laat je hem nog een paar minuten verder garen. |
4
Klaar
|
Nu de kunst om het brood volledig te laten afkoelen, zo kan je de beste plakjes snijden! Handige tip: Snijd plakjes van het bananenbrood en vries ze apart in. Ideaal om altijd een verantwoord tussendoortje mee te pakken naar je werk. |