Pasta met zelfgemaakte bolognesesaus
Deze lekkere pasta met zelfgemaakte bolognesesaus is eenvoudig klaar te maken met verrassend weinig ingrediënten!
De bolognesesaus moet wel een paar uurtjes pruttelen maar dan zijn de smaken goed vermengd en is het resultaat heerlijk!
Dit recept is voor 6 personen:
- 600 gram spaghetti
- 400 gram mager rundergehakt
- 400 gram salamiworst
- 300 ml water
- 1 kilo tomaten (bijvoorbeeld Roma)
- 2 winterpenen
- blokje rundvleeskruidenboullion
- Italiaanse kruidenmix voor gehakt
- Basilicumkruiden
- Klein scheutje olijfolie
Bereidingswijze:
Voor het bereiden van de zelfgemaakte bolognesesaus is het handig om alle ingrediënten vast te snijden.De twee salamiworsten snijd je in kleine blokjes.
de kilo tomaten snijd in 6 tot 8 partjes en de twee winterpenen rasp je fijn met een keukenrasp of keukenmachine.Kruid het gehakt met de Italiaanse kruidenmix en bak het gehakt rul in een grote braadpan of hapjespan met een beetje olijfolie.
(Je kunt er ook voor kiezen al gekruid gehakt te kopen.)
Voeg de salamistukjes, de tomatenpartjes en de geraspte peen toe aan het gehakt en roer dit alles goed door elkaar.Voeg de 300 ml water samen met het blokje rundvleesboullion en de basilicumkruiden toe aan het gehakt, salamistukjes, tomaat en winterpeen.Breng het geheel al roerend aan de kook en zet de pan dan op de sudderpit en laat de saus in 6 tot 8 uur klaar pruttelen.
Hoe langer je de bolognesesaus laat pruttelen hoe zachter en intenser de smaak wordt.
Kook de pasta of spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakkingen vlak voor het eten gaar en serveer de pasta of spaghetti met de zelfgemaakte bolognesesaus eventueel met parmezaanse kaas.
Eet smakelijk!