0 0
Monchou taart

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
250 gram Bastongekoeken
100 gram Boter
100 gram Witte basterdsuiker
4 blaadjes Gelatine
150 ml Water
200 gram Roomkaas
500 ml Slagroom nog zelf opkloppen
1 blikje Taartvulling bijvoorbeeld kersen

Monchou taart

Heerlijke monchoutaart met een bodem van bastagone koeken

Uitgelicht:
  • Bakken
Keukens:
  • 30 min
  • 12 Personen
  • Medium

Ingrediënten

Uitleg

Share

O deze heerlijke taart, het water loopt mij nu alweer in de mond.Deze taart wordt door mijn kinderen altijd gevraagd om te maken voor hun verjaardagen. Een heerlijke feesttaart die het eigenlijk altijd goed doet op feestjes.

Stappen

1
Klaar

Breng 150 ml water aan de kook en zet het vuur uit. Laat hierin zolang de gelatine blaadjes in oplossen.

2
Klaar

Maal de bastognekoeken fijn in een keukenmachine. Heb je deze niet? Je kan ze ook fijn pletten in een plastic zakje en daar op slaan met bijvoorbeeld een deegroller.

Smelt ondertussen de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is roer je de bastognekoeken door de boter.

Pak een taartvorm (bekleed de onderkant met een velletje bakpapier) en druk het bastognemengsel op de bodem goed aan. Je kan hiervoor een bolle kant van een lepel gebruiken of de onderkant van een glas. Zet de taartvorm voor 10 minuten weg in de koelkast.

3
Klaar

Klop alvast 250 ml slagroom stijf zonder suiker en zet deze koud.

4
Klaar

Met de handmixer mix je het water met gelatine en de witte basterdsuiker, zolang tot de suiker mooi opgelost is.

Mix op een lage stand de roomkaas voorzichtig hierdoor.

Voeg op het laatst de slagroom toe en klop dit er voorzichtig door tot je een egaal mengsel hebt.

Stort dit op de taartbodem van bastogne koeken en zet dit minimaal 4 uur in de koelkast (een nacht is nog beter).

5
Klaar

Na 4 uur (of de volgende dag):

Klop de andere 250 ml slagroom mooi stijf en voeg hier een zakje vanille suiker of gewone suiker aan toe. Je kan eventueel nog een zakje klopfix gebruiken zodat de slagroom steviger blijft, maar dat hoeft niet perse.

Pak de taart uit de koelkast en verdeel de taartvulling erover. Verdeel nu voorzichtig de slagroom hierover en zet de taart nog 1 uurtje in de koelkast weg.

Wat ik zelf altijd doe is een stukje pure chocola raspen over de slagroom voor een leuk effect :).

Nu lekker genieten van je feestje!

Featured Image
volgende
Bietenstamppot
Featured Image
volgende
Bietenstamppot