Mini Quiche
Een lekker klein hapje wat zowel warm als koud goed te serveren is op een feestje.
Voor 24 mini quiches.
Ingrediënten:
- 6 plakjes bladerdeeg
- 125 ml crème fraîche
- 1 ei
- 50 gram geraspte kaas
- 100 gram spek gesneden (vleeswaren)
- 1 ui
- Peterselie
- 1 bakvorm voor mini cupcakes
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snipper de ui fijn, snijd de spek in kleine stukjes.
Meng de crème fraîche en de ei met elkaar, voeg de ui, spek, geraspte kaas en fijngehakte peterselie toe aan de crème fraîche en meng dit met elkaar. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe.
Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren, zodat er vierkantjes ontstaan.
Verdeel dit in de cupcakevormpjes.
Prik in het deeg een paar kleine gaatjes.
Verdeel het crème fraîche mengsel in de vormpjes.
Bak dit in het midden van de oven in 25 min gaar.