Lasagne
Dit recept is voor 1 ovenschaal, 4 personen.
Ingrediënten:
- 300 gram gehakt
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 paprika
- 1 courgette
- 500 ml gezeefde tomaten
- 1 blikje tomaten in blokjes
- Gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 bouillon blokje (groente of rund)
- lasagne vellen
voor de bechamelsaus:
- 500 ml melk
- 50 gram bloem
- 50 gram boter
Bereidingswijze:
Rul het gehakt gaar en voeg een gesnipperd ui de geperste knoflook toe, en fruit even mee.
Snijd de paprika en courgette in kleine blokjes en bak even mee.
Maak het bouillon blokje wat fijn en voeg het toe aan het gehakt mengsel.
Voeg de gezeefde tomaten toe en het blikje tomaten in blokjes. Voeg als laatst naar smaak de Italiaanse kruiden toe.
Smelt de 50 gram boter in een pannetje en voeg daarna de 50 gram bloem toe.
Als de bloem is opgenomen door de boter voeg dan de 500 ml melk toe en roer goed met een garde tot alle klontjes zijn opgelost.
Nu kan de lasagne worden opgebouwd in een ingevette ovenschaal. Begin altijd met een laagje tomatensaus, vervolgens een laagje bechamelsaus en dan lasagne bladen. Dit herhaal je tot je eindigt met tomatensaus en de bovenste laag bechamelsaus.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet de schaal in een voorverwarmde oven van 180 graden, en bak eerst 30 minuten. Haal de aluminiumfolie van de ovenschaal af en bak de schotel nog in 10-15 minuten af.