Kruidkoek
Een heerlijke kruidkoek,erg makkelijk te bereiden.
Ingrediënten:
- 250 gram bruine basterdsuiker
- 100 ml water click here to find out more
- 2 eieren
- 2 eetlepels speculaaskruiden
- 1,5 eetlepel honing
- 250 gram zelfrijzendbakmeel
- Een beetje boter om je vorm mee in te vetten
- cakeblik
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voeg de bruine suiker, water, eieren, speculaaskruiden en de honing in een mengkom en meng dit goed door elkaar.
Voeg beetje bij beetje de zelfrijzendbakmeel toe en meng dit goed door elkaar.
Doe alles in een ingevette cakevorm en zet hem 50 min in de oven op 180 graden, daarna nog 10 minuten op 130 graden.
Als je van een typische plakrand houdt, dan moet je de koek, als hij nog warm is, in aluminium folie wikkelen.
Na 3 dagen smaakt de koek nog lekkerder.