Ingrediënten
-
300 gram Witte rijst
-
500 gram Kipfilet
-
1 tl Koriandergemalen
-
1 teen Knoflook
-
2 tl Sambal
-
4 el Ketjap manis
-
50 ml Azijn
-
4 el Suiker
-
1 Komkommer
-
3 Rode ui
-
1 Rode peper
-
60 gram Boter
-
1 Limoen
Uitleg
Een heerlijk pittig recept met verfrissende tonen van limoen. Een ware smaakexplosie op een bord.
Stappen
1
Klaar
|
Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking. Verwarm de azijn en los er 3 eetlepels suiker in op. Laat dit afkoelen. |
2
Klaar
|
Snijd de peper in de lengte open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne plakjes. Meng de komkommer, de ui, de peper met de azijn. |
3
Klaar
|
Snijd de rest van de ui in dunne plakjes. Verhit de boter en bak de kipfilet op hoog vuur met de ui en de koriander in 5 minuten bruin. |
4
Klaar
|
Serveer de hete kip samen met de rijst en komkommer op 1 bord. Snijd de limoen in partjes en leg deze op de borden. Zo kan iedereen naar eigen smaak de limoen uitknijpen over het gerecht. |