Eenvoudige appeltaart
Wat is lekkerder dan dat je huis ruikt naar vers gebakken appeltaart.
Appeltaart is eenvoudig te bereiden en heerlijk in deze herfstperiode.
Ingrediënten:
- 200 gram roomboter
- 160 gram witte basterdsuiker
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
- 1 ei
- 1 kg zachtzure appels (bijv Jonagold)
- 50 gram kirstalsuiker
- 2-3 theelepels kaneel
- 75 gr rozijnen
- 2 eetlepels paneermeel viagra genérico españa
-springvorm 24 cm
-evt mixer met deeghaken.
Bereiden:
Wel de rozijnen in warm water en dep ze daarna droog.
Vet de springvorm in met boter. Je kan er ook voor kiezen om de onderkant te bedekken met bakpapier.
Roer de boter zacht in een mengkom en voeg de basterdsuiker toe. Zeef het bakmeel en voeg dit samen met het zout en twee derde van het losgeklopte ei toe. Kneed het geheel met de mixer met deeghaken, of met de hand, tot een samenhangend deeg.
Laat het deeg circa 10 minuten in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels in partjes en meng de appel met suiker, kaneel en de rozijnen.
Rol 3/4 van het deeg uit en bedek hiermee de springvorm met dit deeg, zorg er ook voor dat je opstaande randen krijgt.
Strooi 2 eetlepels paneermeel over de bodem.
Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit zachtjes aan.
Het resterende 1/4 deeg uitrollen, hiervan reepjes snijden en deze in ruitvorm op de vulling leggen en bestrijken met het resterende ei.
Bak de appeltaart in 70-75 minuten gaar en goudbruin. Laat de appeltaart 1 uur afkoelen voor je de springvorm verwijderd.