0 0
Curry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
150 gram Witte rijst
1 blikje Kokosmelk
250 gram Kipfilet
1/2 Potje tikka masala curry
1 Ui
1 teen Knoflook
250 ml Yoghurt
1 bakje Cherrytomaatjes
1/2 Komkommer
Naanbrood
Peper en zout

Curry

Uitgelicht:
  • Comfort
Keukens:
  • 30 min
  • 2 Personen
  • Medium

Ingrediënten

Uitleg

Share

Wat een heerlijke curry en zo eenvoudig!
Nog nooit eerder maakte ik een curry, tot vandaag..dit recept is bij ons een blijvertje!

Stappen

1
Klaar

Snipper en ui en hak de knoflook in fijne stukjes.

2
Klaar

Snijd de kip in blokjes en bak deze in olie aan. Voeg de ui en knoflook toe.

3
Klaar

Voeg het halve potje curry toe en bak dit even goed mee, alle smaken uit de curry pasta komen nu goed vrij.

4
Klaar

Giet de yoghurt in de pan en roer alles goed door elkaar en laat zachtjes pruttelen.

5
Klaar

Zet ondertussen de rijst op met de kokosmelk en kook de rijst gaar. Af en toe even proeven of de korrel zacht is. Als het goed is neemt de rijst alle vocht op. Laat het pannetje na het koken met afgesloten deksel nog even staan, zodat de korrel wat droger wordt.

6
Klaar

Doe ik een apart kommetje een scheut yoghurt, voeg peper en zout en eventueel een klein beetje knoflook toe.
Halveer de cherrytomaatjes en maak partjes van de komkommer en meng dit met het yoghurt mengsel.

7
Klaar

Bak in de oven eventueel heerlijke naanbroden, deze kan je serveren bij de curry, echt heerlijk!

Alles bij elkaar serveren, eet smakelijk!

vorige
Lasagne Tradizionale
volgende
Tomaten basilicum soep
vorige
Lasagne Tradizionale
volgende
Tomaten basilicum soep