0 0
Chocolade koffiepotjes

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
100 ml Slagroom
50 ml Melk
100 gr Pure chocolade Let op: puur met 70% cacao!
50 ml Sterke koffie Espresso
1 mespunt Kaneelpoeder of ipv kaneelpoeder: klein scheutje sinaasappellikeur, Grand Marnier
25 gram Suiker

Chocolade koffiepotjes

Heerlijke chocoladetoetjes met diepe koffiesmaak.

Uitgelicht:
  • Comfort
Keukens:
  • 195 min
  • 2 Personen
  • Medium

Ingrediënten

Uitleg

Share

Een heerlijk, eenvoudig nagerecht.

Stappen

1
Klaar

Breng in een pannetje de slagroom en de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade in de room al roerend oplossen. Roer nu de koffie en de suiker erdoor. Laat het mengsel afkoelen. Roer af en toe om een velletje te voorkomen.

2
Klaar

Schenk de chocolade in 4 kleine mooie kopjes en laat de chocolade in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Serveer de toetjes met kleine lepeltjes en geef er eventueel kletskoppen of amandelkrullen bij.

3
Klaar

Tip:

Dit toetje is haast een bonbon. U serveert het dan ook in heel kleine hoeveelheden, met een heel klein lepeltje om er lekker lang van te genieten.

vorige
Tomaten basilicum soep
volgende
Gevulde champignons
vorige
Tomaten basilicum soep
volgende
Gevulde champignons