Brownies
Zin om iets te bakken dit weekend? Wat dacht je van deze overheerlijke zelfgebakken brownies!
Recept voor 12 personen
50 min. totale bereidingstijd
20 min. bereiden
30 min. wachten
Ingrediënten
- 150 gram pure chocolade
- 150 gram roomboter
- 125 gram suiker
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl zout
- 4 eieren
- 1 el bloem
- 1 el boter (om in te vetten)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet je bakvorm in en bestrooi met bloem. Leg voor de zekerheid een velletje bakpapier in je vorm en vet deze ook nog licht in.
Breek de chocolade in stukken. Zet een pan op laag vuur en laat de roomboter en chocolade smelten. Roer regelmatig. Haal de pan van het vuur en roer de suiker, basterdsuiker en vanillesuiker door het chocolademengsel. Roer het bakmeel en zout door het chocolademengsel. Voeg de eieren al roerend 1 voor 1 toe.
Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad. Zet de ovenschaal in het midden van oven en bak de brownie in 30-35 min. gaar. Wanneer de binnenkant van de brownie lekker smeuïg is, kan de brownie uit de oven gehaald worden. Laat de brownie ca. 30 min. afkoelen.
Snijd de zijkanten los, leg een rooster op de vorm, keer om en stort de brownie op het rooster. Verwijder het bakpapier en laat de brownie verder afkoelen. Snijd de brownie in 16-20 vierkanten.
Au bain-marie smelten
@via ah.nl