Ingrediënten
-
500 gram Mie
-
1 Uifijngesnipperd
-
1 teen Knoflookuitgeperst
-
4 Eieren
-
2 Maggi blokjesof 4 kleine blokjes
-
1/4 Prei
-
8 plakjes Ontbijtspekin kleine stukjes gesneden
-
200 gram Hamblokjes
-
2 tl Sambal
Uitleg
Een ontzettend lekker recept van Bami goreng.
Zoals bij de afhaalchinees, maar dan eenvoudig thuis te bereiden.
Stappen
1
Klaar
|
Kook de mie zoals aangegeven staat op de verpakking en spoel deze met koud water. |
2
Klaar
|
Klop de eieren los. |
3
Klaar
|
Doe in een grote hapjespan of koekenpan een scheutje olie. |
4
Klaar
|
Voeg de eieren toe en roer deze zodat er een roerei ontstaat, schep dit uit de pan en leg even apart op een bordje. |
5
Klaar
|
Veeg de pan schoon en voeg nieuwe olie toe en bak de ui en knoflook tot de ui glazig ziet. |
6
Klaar
|
Voeg de spek toe en bak dit even goed mee. |
7
Klaar
|
Voeg nu de hamblokjes, sambal en verkruimel de maggi blokjes hierover. |
8
Klaar
|
Snijd ondertussen de prei in hele fijne halve ringetjes. |
9
Klaar
|
Voeg de koude mie en de gebakken ei toe in de pan en meng en bak de bami. |
10
Klaar
|
Voeg op het laatst de fijngesneden ringetjes prei toe. |
11
Klaar
|
Je zou ook doperwten kunnen toevoegen. Voeg dan 150 gram diepvries doperwten toe nadat de spek gebakken is. |