Appel kaneel cake/tulband
Een heerlijke combinatie van appel en kaneel, het doet mij altijd denken aan gezelligheid!
Je kan appel en kaneel goed verwerken in een cake,het is een keer wat anders dan een appeltaart.
Voor een cake van ongeveer 30 cm of een tulband.
Ingrediënten:
- 200 gram boter (voor een tulband 250 gram)
- 200 gram zelfrijzend bakmeel (voor een tulband 250 gram)
- 200 gram suiker (voor een tulband 250 gram)
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 eieren
- snufje zout
- 1 jonagold appel
- 4 theelepels kaneelpoeder
Zorg ervoor dat (voordat je de cake bakt) de boter en eieren op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Mix de boter, suiker, vanillesuiker en het snufje zout tot een romig geheel.
Voeg de eieren 1 voor 1 toe op een middelmatige snelheid en meng het tot een glad beslag.
Voeg de meel beetje bij beetje toe aan het beslag en mix dit tot een glad beslag. Voeg de kaneel op het laatst toe en mix tot de kaneel goed opgenomen is (naar smaak kan je meer kaneel toevoegen).
Snijd de appel in kleine blokjes en haal ze door een laagje bloem.
Dit zorgt ervoor dat de appel niet naar beneden zakt in de cake.
Spatel voorzichtig de appels door het beslag.
Vet een bakblik in en verdeel het beslag in de vorm.
Zet de cake in het midden van de oven en bak hem in 60-70 minuten gaar.
Controleer of de cake klaar is door er met een prikker in te prikken.
Komt de prikker er droog uit, is de cake klaar.
Laat de cake ongeveer 10 minuten staan voordat je hem uit je bakblik haalt.