Spaghetti met groentesaus
Een recept voor spaghetti met veel verborgen groenten.
Bij ons thuis wordt dit ook wel FC Spaghetti genoemd 🙂
Recept voor 4 personen
25 min. bereiden
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 courgette
- 200 gram spinazie
- 2 tl kerrie
- 300 gram gehakt
- 100 ml kookroom
- 1 groentebouillon tablet
- 400 gram spaghetti
- Geraspte jong belegen kaas
Bereiding
Snipper de ui en hak de courgette in blokjes.
Fruit de ui aan en bak daarna de courgette mee.
Voeg 1 tl kerrie poeder toe en bak dit een paar minuutjes mee.
Voeg beetje bij beetje de verse spinazie toe en roerbak dit kort mee. Voeg 1/4 liter water en het bouillontablet toe en laat dit 10 min zachtjes koken.
Kook ondertussen de spaghetti gaar. In een andere pan bak je het gehakt rul ook met 1 tl kerriepoeder en een klein beetje zout.
Pureer de groente met een staafmixer en voeg daarna 100 ml kookroom toe aan de saus.
Giet de spaghetti af en voeg dit bij het gehakt en voeg daarbij de groentesaus.
Voeg op het bord nog wat geraspte kaas toe.
Eet smakelijk!