Couscous met kip
Couscous is heel eenvoudig te bereiden en zeer voedzaam.
Couscous is een graanproduct dat bestaat uit kleine korrels gemaakt van tarwemeel en water. Couscous valt in vak 2 van de Schijf van Vijf. Dit is het vak waar ook brood, granen, aardappelen, rijst, pasta en peulvruchten onder vallen.
Couscous is rijk aan koolhydraten en bevat vezels, vitamines en mineralen. Couscous is een gezonde basis van een maaltijd
Ingrediënten voor 3 a 4 personen:
- 250 gram couscous
- 500 ml kippenbouillon (1 blokje)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten in blokjes
- 1 courgette
- 200-300 gram kipfilet (zelf neem ik altijd 1 grote)
- Olie of boter
- Paar takjes munt
- Handje vol rozijnen
- zout/peper
eventueel specerijen (maakt het echt lekkerder):
- 1 tl gemberpoeder (potje van conimex, djahé)
- 2 tl kaneelpoeder
- 1 tl paprikapoeder
Bereidingswijze:
Maak van 1 kippen bouillonblokje 500 ml bouillon, voeg hier eventueel de specerijen toe.
Wel de rozijnen ondertussen in warm water.
Snijd de kip in kleine stukjes en kruid ze met wat peper en zout.
Bak deze en voeg de gesneden ui/knoflook, courgette toe en bak dit even mee.
Voeg als laatste de tomatenblokjes toe en zet het vuur uit.Doe de couscous in een hoge schaal, kan eventueel ook in een pannetje. Schenk hierover de bouillon en laat dit even wellen (zie verpakking, meestal 2 minuten)met een bord of deksel op de schaal of pan. Schep het even luchtig door en doe er een klein beetje olie of boter door.
Voeg nu het kipmengsel, gewelde rozijnen en eventueel wat munt hier aan toe en schep het kort door elkaar.
Eet smakelijk!
Couscous is ook ideaal voor het bereiden van koude salades, binnenkort meer op www.eenvoudigeten.nl