Tagliatelle in rode pestosaus
Snel een lekkere maaltijd op tafel met dit heerlijke pastarecept.
Dit recept is voor 2-3 personen.
Ingrediënten:
- 2 kipfilets
- Gerookt ontbijtspek in plakjes (vleeswaren)
- 1 potje rode pesto
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 1 bekertje crème fraîche
- 200-250 gram tagliatelle
- Handje vol pijnboompitten
Bereidingswijze:
Snijd de kipfilets in lange repen. Voeg twee eetlepels rode pesto in een kommetje en marineer hierin de kipfilet. Wikkel de kip in een plakje ontbijtspek en bak dit in een koekenpan 10-15 min goed aan.
Rooster een handjevol pijnboompitjes in een kleine koekenpan totdat ze beginnen te kleuren. Doe de pijnboompitjes in een apart schaaltje (laat deze niet in de hete pan staan, anders verbranden ze alsnog).
Kook de tagliatelle gaar zoals aangegeven staat op de verpakking.
Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Bak dit in een scheut olie.
Snijd de paprika in blokjes en bak dit 5 min mee met de ui en knoflook.
Voeg de crème fraîche toe en 100 gram rode pesto. Breng de saus aan de kook.
Serveer de tagliatelle met de rode pestosaus en de gebakken kip.
Strooi de geroosterde pijnboompitten en eventueel geraspte Parmezaanse kaas over de tagliatelle.