Vliegende Jacob (Flygande Jacob)
Een ietwat vreemde combinatie zou je denken, tot je het een keer geprobeerd hebt!
Een heerlijk recept, de smaken van banaan en pinda’s, mild,zoet en toch licht pittig.
Dit recept is bedacht door Ove Jacobsson uit Zweden. Hij werkte als bevrachter van vliegtuigen, vandaar de naam: ‘vliegende Jacob’.
Dit recept is voor 4 personen.
Ingrediënten:
- 2 kipfilets (300-400 gram)
- 2 bananen
- 2 dl kook- of slagroom
- Scheut chilisaus
- Handvol pinda’s
- 200 gram gerookte spekjes
- 300 gram rijst
- Ovenschotel
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing en verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de spekjes uit tot ze knapperig zijn, haal de spekjes uit de pan en bak hierin de in blokjes gesneden kipfilet clicca qui.
Mix de kook- of slagroom met een flinke scheut chilisaus (op gevoel, hoe meer chilisaus, hoe pittiger het wordt).
Vet een ovenschaal in, verdeel eerst de rijst, kip, daarover de in plakjes gesneden banaan, gebakken spekjes en de pinda’s.
Als laatste de mix van room met chilisaus over de schotel verdelen.
Nog 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Serveren met frisse sla of komkommer salade.