Ingrediënten
-
750 gram Tomaten
-
2 Uien
-
2 tenen Knoflook
-
2 Groentebouillonblokje
-
1 eetlepel Oreganogedroogd
-
Handvol Basilicumvers
Uitleg
Door de groente even te roosteren in de oven, ruikt niet alleen je hele huis lekker naar de geur van Italië, maar krijg je een hele intense smaak van de tomaten in je soep.
Stappen
1
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. |
2
Klaar
|
Snijd de tomaten door de helft en leg ze op het bakpapier. Verdeel de oregano over de tomaten en besprenkel dit alles met olijfolie en voeg peper en zout toe en hussel het door elkaar. Zet de bakplaat in de oven en laat dit 30 minuten roosteren. |
3
Klaar
|
Breng 1 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Als de groenten klaar zijn voeg je dit toe aan de bouillon. Breng dit zachtjes aan de kook en kook het samen nog 5-10 min. Mix dit met een staafmixer tot een gladde soep. Snij de basilicum in dunne reepjes en voeg dit toe aan de soep. Hou je van wat romiger soep voeg je nog een scheutje kookroom toe. |