Spinazietaart met spekjes
Spinazie in een krokant korstje!
Dit recept is voor ongeveer 3-4 personen.
Ingrediënten:
- 1 pak diepvries spinazie (450 gram)
- 1 ui
- 6 plakjes bladerdeeg
- 150 gram spekjes
- 3 eieren
- 50 ml kookroom, of anders koffiemelk
- 100 gram geraspte kaas
- Paneermeel
- Springvorm (24 cm)
Bereidingswijze:
Laat de spinazie ontdooien (dit kan wel een halve dag duren) in een zeef, zodat zoveel mogelijk vocht wordt opgevangen.
Verwarm je over voor op 200 graden.Doe de eieren, de helft van de kaas en de room (of koffiemelk) in een kom en mix dit met elkaar, voeg nu ook de spekjes toe. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
Snipper een ui en voeg dit bij het eimengsel.
Vet de springvorm goed in en verdeel de bladerdeeg in de vorm.
Prik wat gaatje in het deeg en bestrooi met paneermeel.
De ontdooide (uitgelekte) spinazie verdelen over de springvorm, voeg hierover het eimengsel.
Strooi de rest van de geraspte kaas over de spinazietaart.
Bak de taart in ongeveer 40 minuten af.
Probeer in plaatst van de spekjes eens gerookte zalm! (wel even snipperen uiteraard!)