Ingrediënten
-
600 gram Kipfilet
-
2 Uien
-
2 tenen Knoflook
-
1 groot blik Perziken
-
1 blikje Tomatenpuree70 gram
-
350 gram Witte rijst
-
1 blokje Kippenbouillon
-
Ketjap manis
Uitleg
Je zou het misschien niet zeggen, maar dit is een gerecht uit het midden-oosten. Het woord is waarschijnlijk afkomstig van het Oud-Perzische woord pilau. In Turkije wordt de schotel die men dagelijks nuttigt ‘sade pilav’ genoemd.Naast dat ik dit zelf een ideaal gerecht vindt, staat het ook binnen een handomdraai op tafel!
Het is lekker budgetproof en kinderen zijn er gek op.
Stappen
1
Klaar
|
Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking. Voeg voor de lekkere smaak een kippenbouillon toe aan de rijst. Snijd de kip in blokjes en snipper de ui en pers de knoflook. Voeg een scheutje olie in een pan en bak de kipblokjes gaar. Voeg de ui en knoflook toe en bak dit kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee. |
2
Klaar
|
Snijd de perziken in kleine blokjes. Voeg de siroop en en de perziken toe aan de kip en naar smaak ketjap. Laat deze saus zachtjes 20 minuten pruttelen. Tijd om je bordje op te maken! Serveer de saus samen met de rijst. |