Ingrediënten
-
1,5 kg Kruimige aardappel
-
500 gram SperziebonenVers of uit pot
-
300 gram Rundergehakt
-
1 Ui
-
1,5 tl Kerriepoeder
-
1 klontje Boter
-
scheut Warme melk
-
1 snuf Nootmuskaat
-
50 gram Geraspte kaas
Uitleg
Het heerlijke aan ovenschotels is dat je ze prima van tevoren klaar kan maken.
Heb je een keer niet zoveel tijd om te koken en je wilt toch een volwaardige maaltijd eten?
Maak deze lekkere ovenschotel rustig een dag van te voren en schuif hem op het laatste moment hup de oven in.
Stappen
1
Klaar
|
Kook de aardappels in ongeveer 20 min gaar. Gebruik je verse sperziebonen dan kook je die in 10-15 min beetgaar. Als je een pot gebruikt sla je deze stap over. |
2
Klaar
|
Maak van de gekookte aardappels puree met warme melk en een klontje boter, voeg naar smaak wat nootmuskaat toe. |
3
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rul het gehakt in de pan, fruit de ui mee en voeg 1-1,5 tl kerriepoeder toe en bak dit even kort mee. |
4
Klaar
|
Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met het gehakt/kerrie mengsel. |
5
Klaar
|
Zet de ovenschaal in het midden van een voorverwarmde over op 180 graden, bak deze in ongeveer 20 minuten af. |