0 0
Spitskool met kerrie en rijst

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
1 Spitskool
1 Ui
400 gram Rundergehakt
2 tl Kerriepoeder
200 gram Roomkaas ik gebruik het liefst de light versie
300 gram Zilvervliesrijst

Spitskool met kerrie en rijst

Een heerlijk bordje vol groenten. Spitkool met kerrie, een heerlijke combinatie

Uitgelicht:
  • Gezond
Keukens:
  • 20 min
  • 4 Personen
  • Easy

Ingrediënten

Uitleg

Share

Een heerlijke maaltijd met maar slechts 6 ingrediënten.

Dit recept staat in 20 minuten op tafel en is ook nog eens lekker verantwoord maaltje.

Stappen

1
Klaar

Begin met het koken van de rijst, dit heeft het langste tijd nodig. Kook de rijst gaar zoals aangegeven staat op de verpakking.

2
Klaar

Snipper de ui.

Rul het gehakt in een pan met een klein beetje olie. Voeg de ui toe en bak dit kort mee. Voeg de kerrie toe en bak dit kort mee.

Snijd de spitkool fijn. Haal het harde stuk wat in het midden zit eruit. Dit kan je het makkelijkst doen door de kool eerst in 2 delen te snijden.
Maak nu kleine reepjes en voeg dit toe aan het gehakt en bak dit kort mee. Voeg evt een klein scheutje water toe zodat de kool wat sneller slinkt.

Voeg als laatst de roomkaas toe en roer dit door je spitskool/gehakt mengsel.

3
Klaar

Verdeel wat rijst over je bord en verdeel hierover royaal de spitskool met kerriesaus.

vorige
Snelle goulash
volgende
Tosti wraps
vorige
Snelle goulash
volgende
Tosti wraps