0 0
Bami goreng

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
500 gram Mie
1 Ui fijngesnipperd
1 teen Knoflook uitgeperst
4 Eieren
2 Maggi blokjes of 4 kleine blokjes
1/4 Prei
8 plakjes Ontbijtspek in kleine stukjes gesneden
200 gram Hamblokjes
2 tl Sambal

Bami goreng

Bami goreng zoals van de chinees, eenpansgerecht

Heerlijk met saté, augurken, ketjap manis, kroepoek, gebakken uitjes.

  • 20 min
  • 6 Personen
  • Easy

Ingrediënten

Uitleg

Share

Een ontzettend lekker recept van Bami goreng.
Zoals bij de afhaalchinees, maar dan eenvoudig thuis te bereiden.

Stappen

1
Klaar

Kook de mie zoals aangegeven staat op de verpakking en spoel deze met koud water.

2
Klaar

Klop de eieren los.

3
Klaar

Doe in een grote hapjespan of koekenpan een scheutje olie.

4
Klaar

Voeg de eieren toe en roer deze zodat er een roerei ontstaat, schep dit uit de pan en leg even apart op een bordje.

5
Klaar

Veeg de pan schoon en voeg nieuwe olie toe en bak de ui en knoflook tot de ui glazig ziet.

6
Klaar

Voeg de spek toe en bak dit even goed mee.

7
Klaar

Voeg nu de hamblokjes, sambal en verkruimel de maggi blokjes hierover.

8
Klaar

Snijd ondertussen de prei in hele fijne halve ringetjes.

9
Klaar

Voeg de koude mie en de gebakken ei toe in de pan en meng en bak de bami.

10
Klaar

Voeg op het laatst de fijngesneden ringetjes prei toe.

11
Klaar

Je zou ook doperwten kunnen toevoegen. Voeg dan 150 gram diepvries doperwten toe nadat de spek gebakken is.

vorige
Bolognesesaus
Koude aardappelsalade
volgende
Koude aardappelsalade
vorige
Bolognesesaus
Koude aardappelsalade
volgende
Koude aardappelsalade