Ingrediënten
-
1.5 kg Aardappels
-
600 gram Andijvie
-
1 Ui
-
150 gram Spekblokjes
-
1 Rode paprika
-
1 klontje Boter
-
Scheut Warme melk
-
Snufje Zout
-
Optioneel
-
Geraspte kaas
-
Gefrituurde uitjes
-
Pijnboompitjes
Uitleg
Een heerlijke stamppot die zowel de zomermaanden als de koude herfst en wintermaanden eenvoudig op tafel gezet kan worden.
Stappen
1
Klaar
|
Schil en kook de aardappels in 20 minuten gaar en laat ze goed uitwasemen. |
2
Klaar
|
Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Bak de spekjes uit en bak de ui en paprika even mee. |
3
Klaar
|
Stamp de aardappels met een stamper, voeg een klontje boter en warme melk toe tot de aardappels het goed opgenomen hebben. |
4
Klaar
|
Voeg de andijvie handje voor handje toe aan de aardappels en schep dit goed door tot het iets slinkt. |
5
Klaar
|
Voeg als laatst de spekjes met ui en paprika toe en roer dit goed door. |
6
Klaar
|
Breng eventueel nog op smaak met wat zout. |
7
Klaar
|
Nu kan je voor de garnering wat kaas, gebakken uitjes of wat pijnboompitjes erover strooien. |