0 0
Stamppot andijvie

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
1.5 kg Aardappels
600 gram Andijvie
1 Ui
150 gram Spekblokjes
1 Rode paprika
1 klontje Boter
Scheut Warme melk
Snufje Zout
Optioneel
Geraspte kaas
Gefrituurde uitjes
Pijnboompitjes

Stamppot andijvie

Stamppot koude dagen en vers

Keukens:

Lekker met een gehaktbal of een stukje rookworst!

  • 25 min
  • 4 Personen
  • Easy

Ingrediënten

  • Optioneel

Uitleg

Share

Een heerlijke stamppot die zowel de zomermaanden als de koude herfst en wintermaanden eenvoudig op tafel gezet kan worden.

Stappen

1
Klaar

Schil en kook de aardappels in 20 minuten gaar en laat ze goed uitwasemen.

2
Klaar

Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Bak de spekjes uit en bak de ui en paprika even mee.

3
Klaar

Stamp de aardappels met een stamper, voeg een klontje boter en warme melk toe tot de aardappels het goed opgenomen hebben.

4
Klaar

Voeg de andijvie handje voor handje toe aan de aardappels en schep dit goed door tot het iets slinkt.

5
Klaar

Voeg als laatst de spekjes met ui en paprika toe en roer dit goed door.

6
Klaar

Breng eventueel nog op smaak met wat zout.

7
Klaar

Nu kan je voor de garnering wat kaas, gebakken uitjes of wat pijnboompitjes erover strooien.

Koude aardappelsalade
vorige
Koude aardappelsalade
volgende
Bananenpannenkoekjes
Koude aardappelsalade
vorige
Koude aardappelsalade
volgende
Bananenpannenkoekjes