Ingrediënten
-
300 gram
-
1
-
2 tenen
-
1
-
2 stengels
-
1
-
1/2
-
1 blikje
-
2 blikken
-
zoals; basilicum, oregano, tijm
Uitleg
Zelf vindt ik het ideaal om een grote pan vol saus te maken en het in te vriezen. Op drukke dagen haal je de saus uit de vriezer, kook je een pasta en hebt altijd een heerlijke eigen gemaakte pastasaus. Door er volkorenpasta bij te koken heb je een gezonde verantwoorde maaltijd.
Stappen
1
Klaar
|
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. |
2
Klaar
|
Bak het gehakt rul en snijd de wortel en bleekselderij en bak dit mee. |
3
Klaar
|
Voeg het blikje tomatenpuree toe en bak dit even mee, zodat de zurigheid van de puree wat verdwijnt. |
4
Klaar
|
Hoe langer je de saus laat pruttelen, hoe lekkerder hij wordt. |
5
Klaar
|
Hierna is de saus te gebruiken met een heerlijke pasta; spaghetti, penne, tagliatelle of tortellini, maar denk ook eens aan heerlijke basissaus voor je lasagne in combinatie met bechamelsaus. Je kan er rustig extra groenten aan toevoegen, wat dacht je van; paprika,courgette of prei. |