0 0
Gezonde havermoutkoek

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

150 gram Havermout
150 gram Volkoren speltbloem
100 gram Geraspte kokos
150 gram Rozijnen
1 theelepel Kaneel
1/2 theelepel Zout
5 eetlepels Appelstroop
120 gram Gesmolten kokosolie
4 eetlepels Water

Gezonde havermoutkoek

Een gezonde keuze voor een verantwoord tussendoortje.

Uitgelicht:
  • Bakken
  • Gezond
  • 25 min
  • Medium

Ingrediënten

Uitleg

Share

Deze koek bak ik regelmatig als ‘gezond’ tussendoortje. Deze koek is in verhouding tot andere tussendoor-meeneem-koekjes een stuk verantwoorder. Er zijn geen geraffineerde suikers maar meer natuurlijke suikers aan toegevoegd. Door deze havermoutkoek krijg je een langer verzadigd gevoel, dus minder snack -trek! Een gebakken havermoutkoek hou je prima een weekje goed in een koektrommel, maar dat red hij hier vaak niet eens…

Stappen

1
Klaar

Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de kokosolie in de magnetron.

2
Klaar

Meng alle ingrediënten door elkaar en maak er met je handen een grote bal van.

3
Klaar

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Vorm van de grote deegbal een mooie plaatkoek (ong 30x30).

4
Klaar

Zet de plaatkoek in de oven en bak deze in 15 minuten mooi bruin. Na ongeveer 15-30 minuten afkoelen kan je de koek in mooie stukjes snijden.

5
Klaar

Bewaar deze koekjes in een koektrommel. Deze koekjes zijn een week houdbaar op deze manier.

vorige
Couscous salade caprese
volgende
Rösti ovenschotel met kipshoarma
vorige
Couscous salade caprese
volgende
Rösti ovenschotel met kipshoarma