Ingrediënten
-
1
-
3 teentjes
-
500 gram
-
basilicum,oregano,majoraan,peterselie,tijm
-
1
-
-
2 blikjes
-
1 blik
-
500 ml
-
8
-
-
2 bollen
-
40 gram
-
40 gram
-
500 ml
-
Uitleg
Deze lasagne is zo ontzettend lekker en zo eenvoudig met wat verse ingrediënten te bereiden! Wel kost deze lasagne wat langere voorbereidingstijd, maar daardoor een prima weekendrecept.
Stappen
1
Klaar
|
Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen. |
2
Klaar
|
Tomatenpuree toevoegen en even meebakken tot het niet meer zurig ruikt. |
3
Klaar
|
In de grote koekenpan wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper rul bakken. |
4
Klaar
|
Toevoegen aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen. 1/2 uur a 45 minuten op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren. |
5
Klaar
|
Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 gr. |
6
Klaar
|
Voor de bechamelsaus de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen. |
7
Klaar
|
In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen. Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella. |
8
Klaar
|
herhalen dit, lasagnevellen, saus en kaas, vervolgens nog zo'n laag maar dan zonder kaas. |
9
Klaar
|
Dek de ovenschaal af met aluminium folie en bak hem in 30 minuten af in de oven. |