0 0
Lasagne Tradizionale

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingrediënten

Aantal personen:
1 ui
3 teentjes Knoflook
500 gram Gehakt
Italiaanse kruiden basilicum,oregano,majoraan,peterselie,tijm
1 Laurierblaadje
sambal
2 blikjes Tomatenpuree
1 blik Gepelde tomaten
500 ml Gezeefde tomaten
8 Lasagnevellen
Olijfolie
2 bollen Mozzarella
40 gram Bloem
40 gram Boter
500 ml Melk
Peper en zout

Lasagne Tradizionale

Dit recept is volgens een echt Italiaans recept, smullen!

Uitgelicht:
  • Comfort
Keukens:
  • 90 min
  • 4 Personen
  • Medium

Ingrediënten

Uitleg

Share

Deze lasagne is zo ontzettend lekker en zo eenvoudig met wat verse ingrediënten te bereiden! Wel kost deze lasagne wat langere voorbereidingstijd, maar daardoor een prima weekendrecept.

Stappen

1
Klaar

Voor de bolognesesaus de ui snipperen en in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten, halverwege de fijngesneden knoflook toevoegen.

2
Klaar

Tomatenpuree toevoegen en even meebakken tot het niet meer zurig ruikt.

3
Klaar

In de grote koekenpan wat olijfolie verwarmen en het gehakt met de kruiden, zout en peper rul bakken.

4
Klaar

Toevoegen aan het tomatenpureemengsel, gepelde tomaten en gezeefde tomaten toevoegen en op smaak brengen met sambal, suiker en evt. nog wat kruiden en een laurierblaadje toevoegen. 1/2 uur a 45 minuten op laag vuur laten sudderen met deksel op de pan, af en toe roeren.

5
Klaar

Ondertussen de oven voorverwarmen op 180 gr.

6
Klaar

Voor de bechamelsaus de boter smelten (niet bruin laten worden), bloem erdoor roeren en verwarmen.
Daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren.
Laten koken en blijven roeren tot je een dikke saus hebt. Op smaak brengen met zout en peper evt met nootmuskaat.

7
Klaar

In een ingevette ovenschaal 1 laag lasagnevellen leggen. Vervolgens bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella.

8
Klaar

herhalen dit, lasagnevellen, saus en kaas, vervolgens nog zo'n laag maar dan zonder kaas.

9
Klaar

Dek de ovenschaal af met aluminium folie en bak hem in 30 minuten af in de oven.

vorige
Panini met geitenkaas
volgende
Curry
vorige
Panini met geitenkaas
volgende
Curry